unde poți respira aer de calitate

Oamenii din București, Brașov, Iași și Timișoara se plâng de calitatea aerului. Toți acești plângăcioși cu mofturi ”ecologiste” sunt dezinformați. Cui nu-i place să plece la țară, să locuiască în livadă. Glumesc. 

Te invit să faci clic aiciCe vezi? Exact. Avem în capitală o calitate a aerului notată cu ”bun”. Iar la multe stații nu există ”particule în suspensie”. Și nici monoxid de carbon nu prea avem. Deoarece, multe stații nu măsoară așa ceva. Deci, logic, dacă nu știm, înseamnă că nu avem. Avem și câteva excepții dacă am văzut bine, unde stațiile măsoară PM10, adică praf și pulbere, la nivel mediu. Nu-i mare scofală. Putem trăi cu puțin praf… chiar și aruncat în ochi. Și stai să auzi comparație scoasă din context. Nivelul de poluare în București ar fi echivalentul a două țigări fumate de fiecare locuitor. Dar eu nu fumez, deci cum se poate? E clar dezinformare.

Nu pot înțelege de unde isteria colectivă cu orașele poluate ale României. Am citit că urmează să plătească amenzi. Nu îndeplinește, se pare, cerințele UE vizavi calitatea aerului. Evident că există o dezinformare, iar sursa ei stă în zvoniștii ”statului paralel”.

Auzi minciună, la Comisia Europeană stă scris negru pe alb că în țara noastră în fiecare an mor prematur câte douăzeci de mii de cetățeni din cauza poluării.

Îmi devine tot mai limpede că străinii de la Bruxelles ne vor răul pe toate planurile. Ne dau amenzi. De la justiție și corupție au trecut la ecologie? Cine crezi că va achita amenzile? Noi, cetățenii. Problema cu aerul e că avem doar aere. Calitatea aerului scade de la an la an. Zi de zi respirăm mizerie (în ambele sensuri).