Despre MINE

Lucrez într-un sistem discret și pe bază de recomandări. Totuși, dacă ai nevoie de o consultație (sau terapie) și îți plac unele articole ale mele, mă poți contacta via email (vezi pagina contact).

Am locuri puține în programul meu, deoarece mă preocupă calitatea, nu cantitatea. În concepția mea, psihoterapia nu poate fi o afacere (preocupată de profit). O văd ca un meșteșug, o artă, o meserie de vocație ce servește binele psihologic și, poate, chiar spiritual. De aceea, un terapeut nu poate avea clienți, ci doar beneficiari sau, eventual, pacienți.

Pregătirea mea academică a fost în psihologie la Universitatea din București. După licența din 2001, am obținut, doi ani ani mai târziu, un master degree în psihodiagnostic și psihoterapie, apoi un doctorat în psihologie. Certificarea ca terapeut si dreptul de liberă practică (nivel autonom) le-am obținut în 2010, după mai mult de cinci ani și 1200 de ore lucrate în asociere cu cabinete particulare și organizații non-profit.

Despre blog pot scrie că l-am pornit prin februarie 2012 cu ajutorul unor oameni generoși. A trecut prin câteva transformări. Probabil și autorul. Am adunat aici, cu timpul, peste 1000 de articole. Multe dintre ele au fost ”periate” cu intenția de a face saltul într-o cărțulică. M-am opus acestei intenții. Rămâneți aici, la liber, le-am spus, pentru oricine dornic să răsfoiască paginile din blog liber de reclame.

Prin aceste articole caut să cresc nivelul de cultură psihologică, să stimulez gândirea critică (nu în sens negativ) și să avertizez publicul larg asupra miturilor, prejudecăților și teoriilor personale tipice psihologiei populare și pseudoștiinței. Am auzit că așa se poartă prin universități de top ca Stanford sau University College London. Blogul a devenit, treptat, cartea mea de vizită. Iar pentru unele persoane, spre uimirea mea, chiar o biblioterapie.