Despre MINE

Nu-mi prea place să mă dezvălui. N-ar fi tocmai potrivit unui terapeut care prin natura profesiei lucrează pentru binele psihologic al oamenilor. Un terapeut bun se ferește să-i ocupe omului timpul cu ventilări și dezvăluiri personale. Mai mult tace și ascultă cu a treia ureche (dacă are) și eventual pune întrebări meșteșugite. M-am obișnuit, astfel, să dezvălui mai puține despre mine și doar dacă îmi trage altul cu cleștele dintele, pardon, vorbele din gură.

Din februarie 2012, m-am pus pe scris acest blog ce a trecut prin câteva transformări. Probabil și autorul. Nu-i orice blog, ci unul dedicat domeniului și cu scopul de a promova știința psihologiei, cultiva gândirea științifică și feri publicul de iluzii. Am auzit că așa se poartă prin universități de top ca Stanford sau Cambridge. A devenit cartea mea de vizită. Iar pentru câteva persoane, spre uimirea mea, chiar o biblioterapie.

Trebuie să știi despre mine că nu pot crede în zei, energii și esențe divine. Prefer să cred în oameni (indiferent de credințele lor), în puterea sau abilitatea lor de a fi mai conștienți, de a se ajuta sau coopera unii cu alții și de a contribui la un bine mai cuprinzător decât binele fiecăruia. Mai cred în experiența vieții clipă de clipă privind câte puțin spre viitor, dar și în acele idei ce au trecut măcar o probă practică sau un test științific.