terapia pneuma(tică)

Menționez aici un eveniment remarcabil care s-a petrecut recent la Universitatea din București. Mai exact, evenimentul s-a derulat într-unul din amfiteatrele Facultății de Psihologie și Științele Educației, ceea ce face o mare onoare acestei facultăți.

Aici, mai mulți oameni s-au adunat ca să asiste la prelegeri pe o topică vibrantă, ce preocupă deopotrivă profesioniști și neofiți, dintre care mulți erau studenți la psihologie, echipați cu gândire critică și interesați de terapiile transpersonale.

Am aflat că audienții au rezonat cu subtilul sistem pneuma(tic), având în vedere frecvența interogațiilor de natură științifică. De altfel, nenecesare, din moment ce metoda produce o gândire străfulgerătoare și transgresiunea egoului, ingrediente cheie ale conectării cu esența divină, adică pneuma. Cu girul academic necesar unui eveniment remarcabil, am fost asigurat că metodologia pneumatică a fost transmisă cu succes de specialiști certificați, câțiva chiar psihologi acreditați, titrați în așa ceva.

Iți mărturisesc că m-a bucurat nespus acest eveniment. Speranța mea secretă e ca, la un moment dat, să fie creat, chiar la facultatea de stat, un program masteral pentru studiul sistemului pneuma alături de acela cu constelații familiale aplicate în trauma psihică.

Ca să nu te mai rețin, ceea ce merită să-ți reamintești e că prin respirații pneumatice te poți conecta direct la pleură. Iar de aici până la pacea interioară nu-ti mai rămâne decât un pas – spre camera de gardă.