seminar de psihopatologie socială (studiu de caz)

Zilele astea asistăm la o lovitură de stat condusă de serviciile de informații, președintele Iohannis și niscaiva entități incubus și ceva mai multe succubus. Aceștia, organizați criminal, au fermecat și cumpărat mișelește tineri, au manipulat cetățenii și i-au instigat la manifestații violente, cum ar fi: atacuri telekinetice asupra jandarmilor și trecătorilor și agresarea telepatică a echipelor de la RTV și Antena 3. După unii gânditori, se pare că lovitura statală e, de fapt, o mineriadă cu mitraliere, tancuri, amfibieni, căței, pisici și broscuțe țestoase ninja. (și vrăbii?). Probabil e o legătură și cu oamenii lui Soros, care au dat foc mai înainte la Clubul Bamboo. Dar, sigur e o răzbunare a PNL-ului după eșecul din alegeri, care s-a organizat în bande de huligani ca să arunce țara într-un război civil.

A ce îți seamănă? Frizează patologicul?

Deschidem un manual de psihologie american (2010) și citim la pagina 643, capitolul ”Ce e schizofrenia?”:

”Delirul constă în convingeri false bazate pe inferențe incorecte vizavi de realitate”.   

Individul sănătos (și mintos) funcționează după acest principiu psihologic: ”Observă realitatea, face inferențe corecte în baza dovezilor sistematice și dobândește convingeri relativ adevărate, adică aflate în corespondență cu realitatea fizică.”

Se pare că nu toți funcționează în baza acestui principiu de sănătate psihologică. Fie sunt tulburați, fie sunt machiavelici.  Dacă sunt din prima categorie mai pot fi ajutați, uneori, dar dacă sunt din a doua categorie mă tem că mai avem de trăit cu ei. Cel puțin, o vreme. Prognoza mea pentru aceștia e izolarea socială treptată, deoarece oamenii, per ansamblu, tind să fie corecți și echilibrați mintal.