probleme structurale de constelatie

O doamna cititoare in stele (sau aflata printre stele!) aflata in direct pe B1 (orele 18.00-18.45) ne-a comunicat cu emfaza previziunile pentru anul urmator; se pare ca te asteapta un an ce apartine sarpelui de apa conform intelepciunii chineze.

Dragul meu/draga mea, trebuie sa stii ca scorpionii o vor duce bine si toti aceia evoluati zice-se, caci vom intra, se stie, dupa 21 decembrie intr-o alta etapa a evolutiei spirituale. Scorpionii se pare ca sunt norocosii anului 2013, dar doar daca au aspiratii si idealuri nobile. Planetele lucreaza si fac o selectie a cetatenilor, favorizand pe cei buni care au o relatie buna cu universul constient. Inca, mai ai vreme ca sa-ti repari relatia cu universul, Dorele (sau Dorino!)! Hai, tai-o rapid in ashram sau mergi la sinagoga, biserica fa-ti meditatia/rugaciunea, posteste, iarta, mananca, roaga-te si iubeste! Apoi, ia-o de la capat cu incredere, caci se rezolva!

Eu, unul, recomand guvernului sa colaboreze cu doamna pentru servicii de consultanta in scopul atractiei generalizate de fonduri europene pe un termen indefinit (sa nu zic etern) si sa renunte degraba la consultarile cu FMI-ul si cu CE. Doamna previzioneaza vremuri tulburi, cu o serie de dificultati, daca nu luam urgent masuri serioase. Iata, o prima masura, ar fi sa luam in serios prognozele doamnei si sa facem o schimbare de paradigma de la oportunism pe banii publici catre interesele reale ale comunitatii. Mare atentie, dragul meu/draga mea, Saturn e un profesor sever care sanctioneaza pe cei care nu-si fac temele, pe cei care nu actioneaza inspre binele celor multi. Asa ca, pune-te, mai, cu burta pe carte de esti student, iar daca nu, apuca-te de treaba, bai Dorele, viitor deputat! Si, mai lasa, dracului, bautura si restul viciilor aristocrate!

Aproape 45′ de emisie au fost dedicate “prognozelor” doamnei cu documentare in biblioteca galactica. Este incredibil cand vad ce fel de experti sunt chemati la un post de televiziune ca sa faca previziuni pe anul urmator! Un sociolog ori un psiholog social sa nu fie persoane de incredere? Sa nu fie nimeni in tara cu competente in aceste roluri profesionale sustinute de disciplinele stiintelor sociale incat sa fie preferata o ghicitoare? Mi se pare uluitor! Nu stiu daca sa rad sau sa ma deprim. Prefer o gustare…