minciunica din sarbatorile de iarna

Poate ai in grija o creatura sau poate n-ai, dar stii pe cineva care are asa ceva (nu e despre animalutele de casa). In aceasta perioada creatura cu ochisori dulci a intrat in starea de asteptare. Ce asteapta? Cadouri. De la cine? Ei, aici, avem buba (cu puroi!).

Creatura îi asteapta pe Mos Craciun, renul Rudolf si piticii de serviciu (in ture de 24h) care aduc daruri la copii. I-a scris si desenat Mosului chiar si o scrisoare. (Pentru parintii care nu-s la curent, Santa Claus poate fi vizitat in locatia sa temporara de langa Cercul Arctic in Laponia, Finlanda. Nu te poti rataci, fiindca locatia dumnealui e intre E75 si aeroportul Rovaniemi).

De la cine stie de dumnealui si actiunile sale aproximativ caritabile? In principal, de la tine. E aceasta poveste adevarata? Nu, evident. Tu stii ca povestea mosului care aduce cadouri (doar la unii copii-aceia din familii instarite) cu sania trasa de reni vorbitori de limbi straine e falsa.Stim bine, cu destula certitudine, ca nu exista in realitate acest mos obez si barbos imbracat in rosu si deosebit de generos in mod preferential. Este ceea ce credem. Daca tu crezi in inexistenta acestui hodorog sau, in alte cuvinte, falsitatea acestei povesti, dar sustii existenta dumnealui in fata copiilor tai, cum se cheama asta? Minciuna, intr-adevar.

Iti minti cu intentie propriul copil. De ce? Iata ceea ce declara unii parinti:

„Ii protejez inocenta copilariei” sau „O sa vina si vremea maturizarii, dar pana atunci vreau sa se bucure de copilarie”

De ce crezi ca nu se poate bucura si fara minciuna ta? De ce crezi ca are nevoie de pastrarea inocentei printr-o minciuna? Crezi ca e o minciuna nevinovata? Crezi ca aceasta minciuna nevinovata contribuie in vreun fel la cultivarea increderii in relatia voastra? Nu, evident, si poti spera ca n-o afectează. Când creatura se va prinde (în trei, patru ani) de minciună, ea va invata un lucru.

„Parintii ma pot minti sau imi pot ascunde adevarul”.

Paradoxal, tu, parintele, ii vei cere ei sa fie sincera, sa nu mintă. Dubioasă natura umană! (Hohohohooo!)