feedback pe pozitiv

Cand simti bucurie ori pur si simplu, bine, recomandarea mea este sa exagerezi. Exagereaza! Iti vine sa sa zambesti, atunci zambeste cat mai larg, ba chiar incearca sa razi. Daca te simti doar bine, afla daca nu cumva iti vine sa zambesti. Poti face asta, incercand un inceput de suras ori amintindu-ti o gluma, o intamplare hazlie sau cauti sa vezi o comedie (un clip comic).

Poti retine urmatoarea idee: actiunile noastre concrete (fizice/corporale) alimenteaza ceea ce simtim, iar ceea ce experimentam emotional, impulsioneaza actiunile noastre. (mecanismul de feedback)

Orice traiesti in registrul pozitiv, amplifica!

Nu e tocmai o idee buna sa (te) ascunzi de emotiile tale pozitive. E ca si cum nu le traiesti, iar creierul incepe sa creada asta si, prin urmare, ele dispar mai rapid comparativ cu situatia in care te manifesti (chiar le amplifici intentionat) in asa fel incat vecinii sa fie la curent cu starea ta emotionala (kidding!).
Poti incerca acest chitibus, daca vrei o stare pozitiva. Se pare ca functioneaza datorita unui principiu psihologic numit embodied cognition (embodied mind).