când psihologia clinică trece la un nivel superior de calitate academică

Vrei să urmezi un master în psihologie clinică? Dacă aș fi proaspăt absolvent, prima mea alegere ar fi Universitatea Hyperion. Să-ți scriu de ce nu aș putea rezista unei așa oferte academice.

În primul rând (nu și ultimul), dacă urmezi acest program de master, vei participa la un curs ținut de un prodigios conferențiar universitar, cercetător în misterele psihismului și stărilor modificate ale conștiinței și fost consilier pe probleme de psihotronică. Uit să trec numele dumnealui din motive de discreție, dar te asigur că e o personalitate remarcabilă atât în plan național, cât și internațional pentru cercetări ingenioase (și surprinzătoare!) asupra conștiinței.

Vei avea șansa unică în lumea academică de profil de a descoperi psihodiagnosticul clinic pe bază de măsurători cu ansa. Înseamnă că ai putea identifica tulburări psihologice prin măsurători meticuloase și validate științific, evident, cu ansa. Din câte am înțeles, e o cercetare de pionierat pe domeniu.

Trebuie să precizez pentru aceia mai ignoranți că ansa e o unealtă ușor luată în derizoriu, dar numai de aceia dintre noi ce nu au aptitudini. Pentru că nu orice om ajunge să fie preocupat de domenii înalte precum psihotronica, măsurători clinice cu ansa și stări alterate ale conștiinței. Trebuie să fii un om evoluat spiritual ca să poți lucra în această manieră subtilă. Ori, evoluție spirituală înseamnă o conștiință care vibrează la un nivel de peste 600 (aici se află transcenderea), conform cu scala conștiinței a psihiatrului David Hawkins. Cei mai mulți dintre noi, chiar și cu această pregătire academică de nivel masteral, ar putea cel mult zgâria la suprafața lor dacă nu intră și într-un program complementar de elevare vibrațională.

Doar așa, cred eu, poți dobândi competențele necesare în aceste domenii puțin defrișate și, din păcate, marginalizate (și ignorate) prin marea majoritate a universităților din lume din motive lesne de înțeles. Și ar mai fi și altele de menționat ce contribuie, în opinia mea, la o calitate înaltă academic. Asupra lor voi reveni cu alte ocazii.

În final, te avertizez ca să nu te am pe minuscula mea conștiință. Acest master nu e pentru oricine.