una, alta despre manipulare

Urmează DEZVĂLUIRI INCENDIARE! Am aflat pe surse că forțe străine îmi vor mini-cursurile practice care sunt parolate. Din câte am înțeles, există informații că aceste forțe, mai exact, mini-agenți inteligenți, încearcă  să pătrundă fraudulos în mini-cursuri. Sper să și iasă.

Paranoia, here I come! Se poartă… Toată lumea anchetează pe toată lumea. Dușmănia e-n floare, țara miroase a cicoare. Și, totuși, România e pe locul 2 în lume la emigrație, după Siria, unde e război civil. 17% din populația noastră înseamnă Diaspora.  Deși e stat membru UE, oamenii pleacă masiv, iar în anul trecut mai mulți ca în alți ani, deși nu avem conflicte armate. Ce înseamnă? Că riscăm să trăim într-o țară (bananieră?) plină ochi de băbăciuni pupătoare și hodorogi pupători de moaște? 

Din câte am priceput, factorul princeps e corupția ubicuă, care contribuie la sărăcirea populației și suspiciunea vizavi de instituțiile de stat care, ca în orice stat corupt, nu mai lucrează în beneficiul cetățenilor, ci în beneficiul elitei de la Putere.    

Dar să revin. Primul mini-curs practic (035) a devenit PUBLIC. I-am anulat parola. E despre exprimarea cu scop manipulativ (nu neapărat conștient) vs. non-manipulativă sau asertivă. Între oameni, exprimarea manipulativă a atins nivelul excelenței. Un manipulator apasă simbolic (când verbalizează) pe trei butoane emoționale. Întocmai și primatele non-umane cu diferența unui limbaj mai primitiv. Dar despre politica maimuțelor poți găsi în cartea lui Frans de Waal. Dacă îmi semeni, vei fi surprins. Uneori, invidiez maimuțele, deși sună anapoda, fiind de altfel o primată cumsecade.

Până la maimuțe, adică primate non-umane, înțelegi implicația, cum definești cuvântul ”politică”? Ce înseamnă acest concept? Și dacă înțelegi acest concept, reprezentanții poporului din actualul Parlament mai pot fi ei numiți politicieni?