Unul dintre secretele pasiunii

Daca tu esti o Ileana Cosanzeana si l-ai intalnit pe Fat-Frumos, cum il poti nauci pe dumnealui? Pentru ca stii cum functioneaza circuitul neural al (anticiparii) recompensei, ceea ce tu poti face, ca viata lui Fat-Frumos sa devina dulce-amaruie, consta in urmatorul lucru:

A aţâţa.

Sunt aproape convins că intuiţia ta feminină îţi spunea acelaşi lucru. Daca tu (i) te oferi prea repede, el va trai cu impresia ca nu a depus eforturi ca sa te seduca si, prin urmare, va considera „investitia” lui ca fiind, cum altfel, decat modesta sau insignifianta. Iar tu vei deveni prin asociere o tipa ieftina. Nu inseamna ca el te va privi in acest fel, desi nu este exclus, doar ca interesul lui va fi modest sau minuscul in functie de alternative (potentiale partenere). Sexul imediat (dupa o prima, a doua intalnire) inseamna adesea o recompensa obtinuta fara efort, fara investitie emotionala (uneori, materiala).

Pe baza a ce anume prevestește Seramis toate astea? Se cheamă în psihologie socială ”teoria investiției” (fără trimitere la bursă). Nu mai cârcoti și dăi înainte.

Revenind la Făt-Frumos, crezi că urmează ”investiţia”? Când el este îndrăgostit, adică visează la tine de ceva vreme (de ex. te ştie din vedere, căci frecventaţi aceleaşi locuri), ceea ce înseamnă investiţie emoţională. Sunt mai mari şanse sa nu se întâmple, dar depinde de circumstanţele sociale ale întâlnirii.

Ca sa creada ca investeste, el va trebuie sa astepte, sa anticipeze, să proiecteze în viitor posibilitatea uniunii spirituale cu sufletul pereche, iar tu vei avea grijă să-i menţii treaz acest interes, ba chiar să-l intensifici. Daca nu cumva, voi doi aveti un alt aranjament (spre ex, sex fara obligatii). Bineinteles, daca si tu iti doresti „polenizarea” si nimic altceva, stii ce ai de facut.

Daca ții tare de tot, te pot invata si cum sa scapi de el, amorezul, inflacarat si cu speranță la „nectar”. Pentru că se poate intampla sa-l aţâţi într-o asa masura, încat tu sa devii obsesia lui (drogul, fara de care nu poate trai). Știu, nu-i de glumă. Nu ma crede partinitor. Am leac (niste trucuri samanice!) si pentru obsesia ta, bărbate, astfel incat sa poti trai in continuare fara Zânișoara din fantasmele tale.

In timp ce un altul, aţâţat indelung de chiţibuşurile tale seductive, va considera ca este amăgit (în limbaj “elevat”, “luat de prost”)şi va renunţa. (costuri mari, beneficii puţine)

Acum, nu e cazul sa-ţi imaginezi ca lucrurile sunt atat de simple. Dacă te pui pe aţâţat depinde de propria ta atractivitate (frumuseţe, varsta, status) si cu cine o faci (reputatia acelui mascul) şi în ce context social sau grup se întâmplă evenimentul.  Dar nu vreau sa ma transform intr-un “sfatos” online in relatii de dragoste. Zic si eu, atat cat sa te aţâţe.

La multi ani!