poștașul vine o dată pe săptămână

Abonații la acest site malefic și corupt de entități incubus primesc mesaj ”de la Seramis” în poșta electronică în fiecare sâmbătă. Ei nu mai primesc de fiecare dată când public ca să-i feresc de un stres inutil când își verifică emailul. Așadar, dacă ești abonat(ă), vei găsi sâmbăta dimineața un mesaj de la poștaș cu articolele publicate în această săptămână. Dacă te uiți bine, vei găsi unul și de sâmbăta trecută.

Mesajul conține poezii de dragoste, pardon, colecția de articole publicate de-a lungul (și latul) unei săptămâni. Mesajele incită, de obicei, la perversiune intelectuală și gândire neortodoxă cu valențe raționale. Cui nu-i place poate urmări site-uri cu horoscopul săptămânii, alternativ cu elaborarea de fantasmagorii și teorii conspiraționiste, cu sau fără participarea unor forțe oculte, cuarci, arhetipuri, ființe astrale sau extratereștri deghizați în oameni.

Îmi place să cred în echilibrul mintal, care provine și dintr-o gândire corectă în raport cu datele realității. Caut să-l susțin aici, îndeosebi aplicat domeniului și practicii psihologiei, în ideea că educația rațională poate ține departe balaurii imaginației și dinozaurii intereselor meschine. Mă mâhnește să văd cum psihologia rămâne, în conștiința publică, o vrăjitorie sau o ”știință” (psihotronică, auzi!) bună la ghicit în palmă, în scris sau în stele, la vindecat suflete strămoșești și copii interiori. Și, ca să vezi ironie, această pseudo-psihologie e promovată chiar de (unii) profesori și doctori în psihologie, veritabile monumente de gândire critică, deși menirea lor e de a cerceta, practica și preda corect o psihologie științifică.

Mă poți crede pe cuvânt că nu am (aproape) nimic de câștigat din acest blog. Persoanele cu care colaborez, ca terapeut sau instructor, nu vin la mine, deoarece au fost fermecați de articole. Se mai întâmplă, dar rarisim. Cei mai mulți vin pentru că, deși nu e unicul motiv, s-au amăgit cu unele practici și metode dubioase din care s-au ales cu nimic. Ajung la mine pe bază de recomandări. Nu neapărat pentru că public aici, deși aceste articole contribuie, din câte am înțeles, la o perspectivă echilibrată și rațională asupra lumii din partea celor open-minded (nu doar în CV).

Blogului i-am dedicat mult timp și atenție și urmează să-i mai dedic o vreme. Probabil un an, doi ori mai mult, după care va intra în hibernare.