“Parazitul nicotinic” din creier (anunt)

Din numarul colosal de solicitari primite pentru terapia anti-fumat reiese ca populatia tarii noastre isi doreste cu ardoare un stil de viata sanatos. Se pare ca multi cetateni romani chiar militeaza pentru scoaterea comertului cu tigari in afara legii, astfel incat, distribuitorii de tigari sa fie amendati drastic (o fantezie de vara, in urma toropelii). Ma insel eu? Sunt ne-realist? Dincontra, zici, de ce sa nu fie legalizat consumul de marijuana si psihedelice, precum ciupercutele halucinogene, indragite de fanii terapiilor transpersonale?

Sper sa nu ma intelegi gresit, cum ca sunt intolerant cu fumatorii. In ceea ce ma priveste, apreciez valoarea libertatii si autonomiei, astfel incat sa pot declara, ca fumatul este alegerea ta ori de cate ori iti introduci mizeria (aparent placuta!) in gura, in plamani si de la plamani la creier via artere.  O alegere motivata de “parazitul nicotinic” din creier. Dansul vrea otrava! Tu, deoarece iti imaginezi ca nu poti trai altfel (fals), ii furnizezi otrava.

Totusi, poti trai fara nicotina, fara sa fie nevoie sa-ti aprovizionezi parazitul din creier. Un grup cu persoane care impartasesc acest scop – de abstinenta (fara tigari) iti poate fi de ajutor. Prima intalnire va fi pe 2 septembrie (orele 19.00).

Aceasta oportunitate, in care imi poti scrie un mesaj de intentie, este valabila de azi, 13 august pana pe 17 august. O alta perioada pentru inscrieri va fi anuntata, ulterior acesteia.