o scurtă călătorie în viitor sau in prezent? (exercițiu existențial)

Iți propun un experiment mental cu scopul ”amenințător” de a te pune in contact cu Viața care trece, iar tu odată cu ea.

Tu cel din acest moment esti probabil tanar si relativ sanatos. Poate chiar reușești să-ți asiguri un trai decent. Poate nu, deocamdată, fiindcă prognoza e optimistă.

Te invit să călătorești pe linia timpului până la bătrânețe, peste douăzeci, treizeci sau patruzeci de ani, când vei fi devenit gârbov și abia iți târâi mădularele din stânga în dreaptă si invers…

deoarece azi ignori necesitatea activității (sau miscarii) fizice zilnice și o dietă mai săracă în zahăr, sare și grăsimi?

deoarece ignori adaptarea corpului la miscare si activitate fizica de intensitate usoara spre moderata pe perioade lungi?

deoarece oferi prea putină atenție si afecțiune relațiilor cu persoanele (sau animăluțele) dragi?

deoarece te stresezi și suferi in mod gratuit crezând că iti va fi construită o statuie?

deoarece speri ca altcineva să facă lucruri în locul tău?

deoarece nu cunoști valoarea vieții tale finite care trece pe lângă tine, adică fără tine?

deoarece nu te aștepți la nimic bun de la oameni sau de la Viață?

deoarece nu te îndrepți nicăieri?   

Moșneagul (sau babeta), care vei deveni, e diferit de acela sau aceea care citește aceste rânduri. Putem considera că sunteți doi străini si nu greșim prea mult.

Acum că te-ai întâlnit cu moșneagul (sau babeta) gârbov și viermuitor, iți pasă de el? Ei, aici ar putea fi problema. E străin de tine. Prin urmare, de ce i-ai oferi atenție și grijă, începând de azi? Câtă atenție sau grijă oferi babetelor și moșnegilor de azi? Peste o vreme vei ajunge unul sau una asemenea lor. (eu nu, deoarece sunt extraterestru).

Te asigur, dacă ai indoieli, că vei deveni, pe măsura curgerii timpului, babetă sau moșneag, apoi vei muri. (Nu și dacă te tratezi regulat cu suplimente homeopate. ;-))  Și asta a fost tot. Ce scopuri valoroase îți propui? Pentru ce merită să trăiești?