Mesaj din Constelatia Maimutei via Pantera Roz

Un mesaj primit pe email incepe cu “Buna” si se incheie, dupa paragrafe interminabile, cu nimic. Da. Incepe si nu se incheie. Dubios, fara indoiala.

Este despre, nu ma mira, metoda Constelatiilor Familiale (MCF). Destinatarul m-a ghicit ca  sunt un fun al acestui spectacol de psihoterapie mumbo-jumbo si imi trimite un anunt cu organizarea unui atelier intins de-a latul si lungul unei zile. Daca vreau sa lucrez o tema personala (am una cu teorema lui Bayes), ma costa 150 de lei, iar daca vreau doar sa asist la spectacol am de plata 80 de lei. Iar acum sa facem un calcul simplu.

Sa zicem, ca se vor inscrie 10 participanti. Trei vor lucra o…, cum zice dansa (dansu’, nu stiu exact, deoarece nu s-a semnat), tema personala. Trei ori 150 lei, rezulta 450 de lei. O suma la care adaugam rezultatul inmultirii 7 x 80 lei. 1010 lei. Minunat! Iata cum poti face un salariu de cetatean cu studii superioare in mai putin de 8 ore de “travaliu”, date fiind pauzele cu sandvisuri si cafea de acasa. La doua zile de atelier organizate intr-o singura luna, faci un salariu (relativ) rezonabil de 2 x 1010 lei. Daca esti in cautarea unui loc de munca potential banos, iti sugerez sa-ti faci urgent o formare. E vad, bibicule!

Dar mai inainte, te invit sa renunti la cei cativa neuroni si la cele cateva sinapse din cortexul prefrontal. Am inteles ca in acele imprejurari create de facilitatorul MCF densitatea sinaptica din CPF ar putea obstructiona procesul reechilibrarii energetice din sistemul familial. Cititorii nu prea inocenti, cei care se indoiesc de existenta zanelor si spiridusilor, pot lectura intr-o stare buna, de preferat beta, un articol despre MCF, compus de sus-semnatul  in urma cu cateva saptamani  si pe care il pot gasi aici.

Nu doar acestia. Invitatia la lectura este pentru orice persoana suficient de curioasa si care se intampla ca, in ultima vreme, sa calatoreasca cat mai rar prin Constelatia Maimutei si sa revina perpedes in capitala pentru a face (pe langa altele) cunostinta cu haitele de europubelezi. Asa ca, oricare cetatean al galaxiei Calea Lactee ar putea, cu ceva bunavointa, sa faca uz de stropul de gandire critica, cultivat cu siguranta la facultate (si mai ales liceu), inainte de a-si lucra “tema personala”.