în ajun de sărbătoare

Îți scriu rapid ca să mă laud că există unii oameni (și câțiva extratereștri) care de-a lungul timpului mi-au scris mesaje. Unele mesaje sunt declarații de dragoste!

Glumesc (într-un fel), sunt încărcate de recunoștință. Da, există câțiva oameni care mi-au mulțumit pentru articolele publicate pe blog. Ei se laudă cum că le-au fost utile. O prietenă a blogului îmi declara că i-au folosit drept biblioterapie. Ce frumos! Probabil și sănătos.

Mi se pare extraordinar să descopăr că există, printre cei care îmi vizitează blogul, persoane care îmi scriu asemenea mesaje. Ba chiar mă surprinde și mă bucură nespus! La rândul meu le

mulțumesc.

Aflu că nu scriu în zadar. Ce m-aș face fără cititori! Se pare că munca mea, motivată de iubirea pentru oameni și unele gânduri perverse (ex: marketing), ajunge într-o formă utilă la un grup de oameni. Nu știu cât de mare e grupul. Evident, mi-ar plăcea să fie un grup uriaș ca să devină o masă critică pentru a produce spontan o revoluție pe piața de psihologie și dezvoltare personală. Pentru că, așteptarea mea (secretă, vezi bine) e ca psihologia populară, bazată pe prejudecăți, revelații, intuiții și teorii neverificate, să fie diferențiată în percepția publicului de psihologia științifică. Și, astfel, tot mai mulți oameni să caute acele servicii bazate pe cercetarea psihologică serioasă, nu bazate pe știința lui Santa Claus și a elfilor (sau selfilor?).

Sărbători fericite!