ho’oponopono

Ho’oponopono. Iti spune ceva? Probabil ca nu, deoarece cuvantul vine tocmai de peste ocean, din Hawai, aterizandu-mi direct in aria auditiva (ihm, sunt tipul auditiv; kidding!)

Ma stii, poate, un impatimit al investigatiei stiintifice si un individ din acea specie de homo sapiens scepticus. Dar pentru moment, voi incerca sa fiu un mistic cu sperante de mai bine pentru mine, pentru cei dragi, pentru toti ceilalti oameni, pentru plante, animale si oceane, fluvii, pietre, stanci, carbune si gaze de sist de pretutindeni. Necazuri, dificultati, gripa, dar si succesurile (déjà, o figura stilistica), esecele (de la mine), intalniri semnificative, sincronicitati si alte surprize reprezinta CREATIA mintii mele si imi asum responsabilitatea pentru toate astea, pana in cel mai marunt detaliu.

Daca prezentul si trecutul vietii mele au fost create de mintea mea, inseamna ca pot face reparatii, pot corecta, pot ierta, pot accepta, pot cere iertare celor carora le-am gresit si, astfel, sperantele si visele mele ude si ne-ude vor deveni realitate. Pot face toate astea cu ajutorul unei introspectii profunde vindecatoare. Pentru asa ceva, am de ales intre psihanaliza si metoda de vindecare hawaiana Ho’oponopono. Insa, nu voi merge la psihanaliza, deoarece actionar la o fabrica de bani nu sunt (din pacate, dar voi deveni; vezi cum, mai jos).

Ho’oponopono (« pacea incepe cu tine ») a traversat oceanul si iata, a ajuns la noi in tara, pe un teren fertil (minti mistice) pregatit pentru inception. In principiu, metoda presupune o introspectie aprofundata o istoriei de viata si asumarea faptelor intamplate si consecintelor nefericite (accidente, handicap, boala, decesul cuiva drag) fata de tine insati si fata de toti oamenii intalniti, eventual, animale mancate, plante si copaci taiate, pietre aruncate, conspiratii, santaje, fraude.  Totusi, ea poate fi folosita si pentru creatia viitorului. Iti poti creea un scenariu pozitiv al cursului propriei vieti din momentul prezent pana intr-un viitor indepartat, vizualizandu-te ca un batranel/o batrinica trosnind de sanatate, alergand maratonul, participand la cursele de ciclism pe turul Frantei, capabila de orgasme multiple ori cu erectii interminabile (barbat fiind). Iti poti creea orice viitor doresti. Tu esti responsabil pentru ceea ce traiesti. Tu iti creezi propria viata, fara sa fii constient(a). Poti folosi in mod constient metoda in avantajul tau si al celorlalti.

Tot ce apare in viata noastra (bun sau rau) este creat de noi, este atras de noi. Sunt de accord cu faptul ca TREBUIE sa ne asumam responsabilitatea 100%. Nu este nimic in afara noastra. Existam doar noi si gandurile noastre. Daca dorim ca ceva sa se schimbe, trebuie ca noi sa ne schimbam. (http://www.hooponopono.ro/category/ce-este-hooponopono/)

Beneficiile acestei metode de vindecare sunt atestate de multi alti participanti si de prestigiul doamnei Mabel Katz, shamanul in terapia hawaiana cu pricina. Traditia shamanica hawaiana este argumentul fundamental, alaturi de experienta clinica a unui medic, Dr. Ihaleakala Hew Len, care a tratat si vindecat (!) pacienti psihotici internati intr-un spital din Hawai, fara sa-i vada la chip, doar stand in cabinetul sau cu privirea atintita in gol, mormaind iertari in sinea dumnealui. Mi-e clar ca sunt handicapat intelectual, pentru ca nu inteleg un lucru simplu, demonstrat chiar si de fizica quantica: suntem interconectati, intre noi exista canale cuantice de comunicare.

Trebuie sa te avertizez ca exista o conditie ca sa reusesti, adica sa traiesti viata dorita si sperata :

SA FACI PACE CU TINE.

Daca nu reusesti (de ex, o iubire de vis cu printul arab ori cu un « baiat destept » de la noi), inseamna ca nu ai facut suficienta pace cu tine. Sau, daca reusesti partial, ai cazut la pace cu trecutul tau doar 30%, 23 %, 49%, depinde. Daca iti iese o pace de 100 %, cu siguranta viata ta va continua exact asa cum ai visat.  Intr-o nota tragica, daca nu reusesti sa te vindeci de o suferinta, este problema ta, pentru ca tu ai creat-o! Inseamna ca n-ai fost autentica in explorarea launtrica sau nu ai dus-o pana la capat, adica nu ai facut suficienta pace cu tine. Asa ca nu te grabi sa crezi ca poti proba aceasta teorie. Este mereu adevarata (asemeni psihanalizei).

Pentru treaba asta (presupune un curs de o zi in care, probabil, vei primi cateva hinturi din metodologia ho’oponopono plus cateva cazuri practice), trebuie sa platesti, doar suntem adulti responsabili, 450 lei, daca esti student si te inscrii pana la 1 noiembrie. Te rog, sa te grabesti, mai sunt doar 6 zile. Macar incerci. Ce poti pierde?