ecuatia cu trei “necunoscute”

Ceva ce unii oameni refuza sa accepte sunt urmatoarele idei, mai precis, fapte. Ca sa provoc, sper eu, suspans, nu voi mentiona ideile (deocamdata), dar ma voi referi la ele cu numele de “Faptele X, Y si Z”. Mi se pare necesara o foarte scurta distinctie semantica. Un fapt reprezinta o realitate observabila si, eventual, masurabila. Spre exemplu, cand afirmam ca “afara este cer senin” poate fi un fapt din momentul in care am stabilit valoarea sa de adevar. Odata verificata vremea si stabilit adevarul putem conchide ca afirmatia facuta este un fapt. Cand o idee are un corespondent in realitate (observabil) atunci ea devine un fapt.

X, Y si Z se studiaza la biologie, psihologie, filosofie (si teosofie) si neurostiinte. Cu biologia, ceea ce nu ma surprinde, multi oameni nu se impaca. Iar psihologia (romaneasca) pare a fi rupta de biologie, fiind preferata o psihologie umanista si/sau metempsihotica (daca ma intelegi). Animalele sunt considerate fiinte inferioare, iar oamenii sunt fiinte superioare, aflate intr-o conditie distincta de regnul animal (au suflet). Distinctia este oferita de credinta intr- o esenta spirituala (teoria sufletelor vesnice), cea mai des intalnita, ori de o “esenta” extraterestra (teoria astronautilor antici) in viziunea unor indivizi usor sturlubatici. Faptele X, Y si Z provoaca panica ori o iritare, iar la unele fiinte zbuciumate, de-a dreptul furie.

Multe persoane care refuza faptele sunt persoane “nobile” si motivate de “valori umaniste”. Aparenta compasiune ce o manifesta este, adesea, scoasa in fata casei, la promenada, ca marca a umanitatii, ba chiar, transcenderii naturii animale. Faptul X a devenit o conditie ce urmeaza ori, deja, a fost transcensa. Ele au evoluat dincolo de conditia faptului X, inaltandu-se vibrational in lumi spirituale. Ele sunt purificate prin eforturile realizate pe calea elevarii constiintei, ajutate fiind, adesea, si de o dieta bizara . Nobletea si iubirea neconditionata asociate unor vibratii pe anahata chakra sunt puse sa lucreze inspre binele tuturor fiintelor inferioare ori doar ignorante ale unor adevaruri subtile la care dumnealor au ajuns. Ei sunt aici datorita unor eforturi launtrice de auto-cunoastere. Astfel, toti acestia si-au descoperit esenta lor, se zice, adevarata (de natura divina), declarand (surescitati de epifania lor) ca “Dzeu este in mine” sau “Eu sunt parte din El”, fara a fi surprinse, in meditatia lor, de cum este posibil ca esenta de natura spirituala sa fie conectata la corpul de-o natura (distincta) fizica, materiala.

In comparatie cu dumnealor, eu, ca sa revin la mine (deoarece ma aflu in efluvii de iubire narcisica), as fi o biata fiinta, ratacita de “calea adevarata” (de elevare a constiintei), animata de vibratii negative, straine de esenta-mi reala. Daca as fi hranit cu iubire pura (emanata dintr-o fiinta purificata), as fi readus pe calea dreapta, cea pe care sufletul meu (sinele superior, cum se cheama) tanjeste sa paseasca. Tot ce am de facut este sa-mi exercit liberul arbitru. Sa fac o alegere, iar viata mea ar putea capata note paradisiace.

Draga mea (dragul meu), viata mea are note paradisiace (evident, sunt un exaltat!), fara a crede ca sunt posesorul unei esente spirituale. Fara indoiala, ma amagesc, ma auto-insel, ca urmare a unei karme dificile. Sunt, cu siguranta, contaminat de energii negative, care-mi distorsioneaza perceptia propriei vietiiin sensul unor note paradisiace (si afrodisiace), ca sa ma abata de la misiunea mea (a sufletului) in aceasta etapa a evolutiei spirituale. Aceasta abatere (spre stanga/dreapta mediei din “clopot”) ma face sa afirm enormitati precum faptul X, urmate de alte fapte notate cu Y si Z. Iata, cum simt imboldirea, din sufletu-mi petulant, intru marturisirea faptelor. Poftim:

X: Esti un animal (din ordinul Primatelor).

Y: Te-ai nascut, vei imbratrani si, la un moment dat, vei muri (cu tot cu suflet/minte).

Z: Dispui doar de aceasta Viata (there is no afterlife!).