Acea tehnica “oribil” de simpla!

Domnul cu pastele, iti amintesti? James W. Pennebaker are 63 de ani si locuieste undeva in statul Texas, daca vrei sa-l vizitezi intr-un weekend ca sa-ti gateasca paste. Este totodata si unul dintre cei mai buni profesori americani in domeniul psihologiei, dat fiind un premiu din 2010 din partea Academy of Distinguished Teachers.

Cu ce s-a ocupat dumnealui o mare parte din viata lui (in jur de 15 ani)? Cu validarea experimentala a unei tehnici de auto-terapie “scandalos” de simpla si eficienta. Insa, Pennebaker este doar unul, cu care adesea este asociata tehnica, dintre multi cercetatori care s-au ocupat ca validarea ei timp de mai bine de 20 de ani.

Probabil, daca esti de profesie, o cunosti (cred ca ar trebui (ca datorie profesionala) s-o cunosti). Faci combustie spontana de nerabdare s-o cunosti? Sa-ti zic, sa nu-ti zic? Fie.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa scrii. Nu-ti vine sa crezi? Redu, te rog, viteza la incetisor si casca ochii mari.

Scrii sistematic (3,4 zile la rand).

Atentie! Sistematic, nu inseamna cand si cand (mai mult in gand). Despre? Despre lunaticii din Luna sau martienii travestiti in pamanteni? Despre energiile constiente si iubitoare din univers? Despre cum sa emiti ganduri pozitive si sa tragi belsugul si prosperitatea in viata ta? Deloc. Dar?

Despre ceea ce te preocupa.

Nimic mai mult? Ei, mai sunt cateva chichite sau fineturi. Pe acestea le pastrez pentru acei oameni care ma consulta la cabinet sau pentru o categorie speciala de persoane care nu stiu din ce motive neinteresante ma simpatizeaza. (unii dintre ei participa la sesiunile abc, renuntand, cateodata, la unele treburi urgente)

Cum ziceam? Da, “oribil” de simpla.