Despre mine

Știind că voi muri peste o vreme, încerc să apreciez și să accept Viața în toate aspectele ei, pozitive și negative, așa cum vine clipă de clipă. Uit adesea și mă iau la trântă cu dânsa, dar cumva, într-un fel neștiut, îmi reamintesc…

Trăim într-o lume magică. Creierul, o mașinărie biologică fascinantă, e marele VRĂJITOR care farmecă lumea (creează iluzii) în sensul supraviețuirii și reproducerii. În această lume, Viața e asemeni unui râu. Curge înainte și niciodată înapoi. Aduce cu Ea surprize, experiențe cu arome bune, dar și nebune. Am credința că merită să gustăm cu lăcomie din ambele. Cred că pofta de viață și prețuirea ei se naște din acest contrast și totodată din acceptarea finitudinii ei.

M-am trezit din unele iluzii cu ceva vreme în urmă, când m-am îndrăgostit de PSYCHOLOGICAL SCIENCE, așa cum e înțeleasă și practicată prin universități de top. Dragostea mi-a fost stimulată de un daimon cu chip de om, căruia îi rămân profund recunoscător. Nu fac totuși cercetare. Sunt practician, dar am o mare admirație pentru oamenii dedicați cercetării științifice veritabile.

In februarie 2012, am creat blogul cu scopul de a învăța să gândim corect (critic) despre psihologie. Gândirea corectă (heavy stuff) vine din aplicarea principiilor de gândire critică și metodelor științei, așa cum se practică prin universitățile de top. Implicit, rolul site-ului e de a proteja publicul larg de dezvoltarea personală, self-help și psihoterapia bazate pe pseudoștiință, psihologie aiuristică (mambo-jambo), psiho-bolboroseală (psychobabble) și psihologie de folclor (pop psychology). 

Am creat o pagina facebook “Fans of Critical Thinking” (aplicată psihologiei) administrată de Raluca Matei, PhD student în Health Psychology, aproape stabilita la Londra. Suportul tehnic e asigurat de Sorin Abagiu, inginer IT, psiholog și psihoterapeut.

Îmi asigur traiul din servicii (la cabinet sau via Skype) de consiliere, psihoterapie, consultații formative în psihologie/terapie și programe (cursuri) practice de psihologie pentru publicul larg (ACT). Iar, uneori, predau la o universitate. Sunt activități potrivite mie și cărora ma dedic cu entuziasm și responsabilitate.

Seramis Sas

Leave a Reply