Despre mine

La prea multă vreme de la educația academică și sub influența unui Saturn în sextil cu Venus pe casa a IX-a, m-am revizuit și re-instruit apelând la textbook-uri, articole de specialitate și la cărți ”comestibile”. Am descoperit cu uimire o altă psihologie, o creatură fermecătoare, de care m-am îndrăgostit iremediabil, cu numele de PSYCHOLOGICAL SCIENCE.

Această creatură fermecată mi-a oferit șansa de a mă trezi din unele iluzii, precum cea cu astrologia; o alta era că sufletul ar fi călător și veșnic. La ”trezirea” mea a contribuit un fost profesor de psihologie, care mi-a fost mentor și căruia îi rămân profund recunoscător.

In februarie 2012, am creat acest blog cu scopul de a învăța să gândim corect despre psihologie, dar nu fără un bob de sare și ceva iuțeală (de minte, desigur). Gândirea corectă (heavy stuff) vine din aplicarea principiilor de gândire critică și metodelor științei, așa cum se practică prin universitățile de top. Implicit, rolul site-ului e de a proteja publicul larg de dezvoltarea personală, self-help și psihoterapia bazate pe pseudoștiință, psihologie aiuristică (mambo-jambo), psiho-bolboroseală (psychobabble) și psihologie de folclor (pop psychology). Suportul tehnic e asigurat de Sorin Abagiu, inginer IT, psiholog și psihoterapeut.

Aceia foarte curioși pot accesa pagina facebook “Fans of Critical Thinking” aplicată psihologiei, administrată de Raluca Matei, PhD student în Health Psychology, aproape stabilita la Londra.

În marea parte a timpului mă îngrijesc de consultații și psihoterapie (la cabinet sau via Skype) pe probleme diverse de psihologie, stil de viață și relații de cuplu. Alteori, țin în privat cursuri (grupuri) practice cu oameni aleși pe sprânceană. Și mai țin (încă) unele cursuri la o universitate privată. Sunt activități potrivite mie și cărora ma dedic cu entuziasm și responsabilitate.

Seramis Sas

Leave a Reply