obligația legală de a-ți Întreține părinții (o inițiativă bizară)

Am publicat pe 7 iunie a.c. un articolaș în care întreb retoric dacă mai ești copilul cuiva, după 18 ani. Prejudecata și sentimentele de atașament (când există) ne fac să credem că încă mai suntem ”copiii” părinților noștri.

Și mai adineaori îmi trecu prin minte gândul (bizar) că l-a citit vreunul dintre mulții parlamentari (așa închipuiți) social-democrați. Șaptezeci de bucăți dintre dânșii au inițiat un bizar proiect de lege. (Oricum trăim parcă într-o distopie de când au venit la putere acești ipochimeni). Obligă ”copiii” (de fapt, adulți apți de muncă) să-și întrețină ”părinții”. Iar cine nu se achită de obligație poate face chiar închisoare. Dacă trece proiectul, urmează ca toți ”copiii” să muncească și să plătească douăzeci de procente (!) din veniturile lor părinților care le-au purtat de grijă. Și pe bună dreptate, ce inimă să ai ca să-ți lași părinții în grija Statului, în prezent, un fel de personaj psihopatic.

Și mă pocni revelația! Tre să fac copii. Mi se pare un biznis bun. Investesc douăzeci de ani, dar mă aleg pe final de viață cu asigurări financiare (ajustate la inflație). Cu două, trei progenituri îmi asigur o bătrânețe liniștită în completarea pensiei pe care n-o voi primi de la Statu nostru. Îți imaginezi comedie… Faci copilul și după o vreme, când e la vârsta potrivită, atunci îi comunici sincer ce-l așteaptă și de ce l-ai adus pe lume. ”Noi te-am făcut, te-am spălat la fund, te-am hrănit, crescut și școlit, așa cum ne-am priceput. Trebuie să ne întorci favorul. Surprizăăă! Când vom fi bâtrâni neputincioși, trebuie să ne porți de grijă că așa e legea. Altfel, puișor, vei merge la răcoare să-ți vină mintea la cap.”

Deși aproape că m-am imunizat la aberațiile pesediste care încalcă sistematic libertatea civică și decența, tot mă mai miră puseele lor de tip feudal. Nu știu, pe cuvânt, de unde au inspirație. Poate au ei un laborator de idei bizare abscons undeva în piramida energetică a Bucegilor. Îmi amintesc de proiectul de lege (adoptat recent de Cameră) prin care manifestanții, adunați la un protest spontan, deci neautorizat, pot primi ceaiuri, apă și cornulețe cu gem de la jandarmi și funcționari publici de la guvern. Da de unde, frățioare, pot fi legimitați, sancționați și luați în arest de către polițiști (nu doar de dandarmi). Cine refuză poate chiar încasa bătăiță (de la Statul-Tătăiță drept pedeapsă că n-a trecut antrenamentul la oliță). Asta vine pe laitmotivuldemocrație este atâta câtă vă dăm noi (bă, nerecunoscătorilor!).

Spre hazul meu (și al altora), inițiativa demnă de timesnewroman ne dezvăluie aptitudinea de-o adâncă judecată. De față cu o așa adâncime mi-a venit să-mi trag cearșaful peste cap. Dar hai să ies din întuneric și să judec ceea ce este evident pentru orice ins cu scaun la cap.

Părinții noștri, seniori astăzi, au contribuit (după puterea și norocul fiecăruia), prin taxarea pe munca lor, la un venit garantat de către… Stat. Și toată lumea știe că (deocamdată) PSD e Statu. Chiar și fără contribuție, tu Statule trebuie să ai grijă de seniorii tăi, deoarece ei au muncit și contribuit la existența ta. Tu ce dai la schimb? Arunci responsabilitatea pe umerii ”copiilor”?! Ar trebui să te îngrijești de toți cetățenii, nu doar de câțiva, funcționari și demnitari, care încasează pensii speciale. Într-adevăr, aceștia sunt oamenii cu nevoi speciale, sugative de bani publici.

Datoria copiilor (discutabilă de la un caz la altul) față de părinți ține de treburile intime ale familiei. ”Copilul” poate alege liber după nevoi, resurse și sentimente dacă să ofere (sau nu) sprijin. Oricum, fiecare ”copil” (adică adult) face asta prin contribuții sociale. Tu, Statule, nu ai ce căuta în intimitatea familiei, în alegerile membrilor ei, deoarece datoria ta moral-politică e să te îngrijești de familia mare, de întreaga nație. Să te îngrijești de ea cu abnegație. Iar asta vine în baza unui imperativ categoric când te numești social-democrat. Doamne sfinte, abia aștept alegerile!

Update 9 iulie: Proiectul a fost retras.