nu doar minciuna, ci și memoria are picioare scurte

Banchetul a trecut. Important mi se pare, după mintea mea puțină, să păstrăm vie amintirea cu ce poate face această organizație politică, cu eticheta amăgitoare de partid social-democrat. Experiența celor doi ani și jumătate ne dovedește, din nou, ce fel de ”filosofie de viață” animă pe acoliții lor.

Să ne reamintim, că uităm repede, de toți acești complici la toate abuzurile de putere și mârșăviile la care am asistat în ultima vreme. LND a plecat, nu de bunăvoie, într-o vacanță răcoroasă, dar ceilalți au rămas. Ei urmează, indubitabil, ”miracolul” transformării spirituale. ”Lupul își schimbă părul, dar nu și năravul”.

E evident că LND nu a reușit de unul singur să controleze o mare parte din instituții și autorități publice. A cumpărat sprijinul unor inși lăudabili prin obediență, oportunism și impostură. Criteriile (contra)selecției nu au fost niciun moment competența și meritul, ci slugărnicia și îndatorarea plus capacitatea persiflării și fuga de răspundere. Căpușele și lipitorile parazitează în continuare, deoarece ele asta știu să facă. Cineva ar trebui să le extragă, să le dezlipească din pielea Statului, ce-mi aduce-n minte imaginea unei gloabe mâncată de vie.

Deputații și senatorii lor, alături de miniștri, au susținut solidar și sistematic abuzurile, cu aparență de legalitate, ale fostului dictator de partid, care se pregătea să devină ”icoana” tuturor, un nou Ceaușescu. Să nu uităm că împreună au pervertit norme de legalitate, decență și umanitate. Au terfelit, din pozițiile lor de înalți demnitari, valorile și principiile democratice, tratatele și convențiile europene. Dânșii, în frunte cu sinistrul personaj, se umflaseră în pene ”cu suveranism și patriotism” în timp ce luptau cu propriile lor fabulații ridicate la rangul de politici de stat. (Pot fi găsite înregistrări pentru fiecare în parte pe YouTube).

Zic să nu uităm și de sprijinul mediatic oferit pe bani grei de pseudo-jurnaliști și oportuniști de carieră. Să vezi cum toți aceștia se vor suci la o sută optzeci de grade și cum vor face pe sfinții apărători ai democrației, justiției și luptei anti-corupție.

Cu ocazia celor doi ani și jumătate, toți acești indivizi și-au dat arama pe față. Delirul grandorii, mania persecuției, grosolănia, meschinăria, slugărnicie, ipocrizia și lăcomia de bani și putere sunt doar câteva din caracteristicile cu care dânșii se pot mândri, odată ce sunt conduși de un lider irațional, autoritarist, incult. O tumoare politică ce trebuie extirpată complet. Altfel, rămâne riscul ca tumoarea să ”înflorească” ori de câte ori se înalță politic un ins fascinat de putere. Și, aproape sigur, va apărea, mai devreme ori mai târziu, un altul (sau alta), iar dacă nu avem instituții puternice, populate cu oameni integri și demni care să-i pună limite de la bun început, reiterăm povestea.

Noi vom putea să-i pedepsim cu votul, din nou și din nou. Parțial au pățit-o la această rundă de alegeri. Nu cred că e suficient. Trebuie sancționați la fiecare rundă de alegeri și trași pe linie moartă. Nu vreau să cred că românul are memoria slabă. Acest partid, așa-zis social-democrat, e un putregai și urmează (și trebuie) să dispară pe calea naturală a votului.