“LIKE ME”

Ieri am postat textul cu anuntul la programul ABC pe anul 2015. Iar astazi ma pot lauda cu 50 de laicuri (la postul afisat pe wall-ul FB). Sunt bucuros. O iau, cumva, ca pe o validare sociala a intentiei mele de promovare si formare a unui stil de viata sanatos (din care nu poate lipsi critical thinking). Iar, pe de alta parte, interpretez ca multi alti oameni au, la randul lor, intentii similare sau apropiate. Mi se pare laudabil.

Curios sa aflu de autorii acestor laicuri neasteptate la esenta abc-ului, adica imaginea unui mar verde „for healthy living”, am citit cu rabdare lista celor cincizeci. Pe multe dintre aceste persoane le cunosc personal din diferite imprejurari, iar pe cateva destul de indeaproape (hai, fara prostii! :))). Doar cateva nume imi suna strain.  Poate nu-mi amintesc.

Am presimtirea ca pe multe persoane din cele cincizeci, le voi revedea la un eveniment ce avea loc in Bucuresti pe 13-14 decembrie. Pentru cei/cele care, deocamdata, nu au aflat, evenimentul se cheama Health Now si e organizat de doua domnisoare, ambele psihologe echipate cu master degree in psihologia sanatatii.

Cu riscul de a fi alergat cinci km plat si pica lat, deoarece n-am cerut acordul in prealabil, voi deconspira numele celor doua colege. E vorba de Raluca Matei si Gina Enache, pe care le FELICIT pentru initiativa si eforturile de organizare.

 

P.S.In acest eveniment, nu va fi vorba despre orice psihologie a sanatatii (genul mambo-jumbo). Va fi despre psihologia sanatatii evidence-based .