LCK

S-a întâmplat aseară. Am privit-o îndelung. I-am sorbit cuvintele. M-am simţit în rezonanţă cu dumneaei, deşi ne separa un ecran. Cu o aparenţă gravă, nu-mi creea totuşi impresia răcelii, ci mai degrabă impresia unei călduri reţinute asemeni unui foc mocnit. Vorbea încărcată de emoţie. Nu searbăd sau înfierbântat. O tonalitate caldă, cu cadenţă şi inflexiuni uşoare. Era acolo o asprime, dar necolorată de încordarea obsesională a omului cu misiune mesianică sau a celui balonat de propria sa importanţă pe planetă. Părea conştientă de datoria ei, asumată pe deplin, într-un fel în care îţi insufla încredere.

Cu distincţii clare, reţinută şi precaută în declaraţii. Nu părea ca face eforturi sisifice. Cred că era de o aşa stofă. Părea discretă şi atentă, totodată sinceră, în discurs. Apela la date obiective şi refuza să speculeze sau să comenteze opiniile altora negative sau critice la adresa ei. Îşi delimita cu claritate terenul ei de joacă sau zona de influenţă. Îşi juca bine rolul după regulile jocului în limitele puterilor si atribuţiilor ei. Nu căuta să pară mai mult sau mai puţin decât era. Modestă şi responsabilă de rolul formal şi identitatea ei profesională. Avea o viziune de ansamblu şi nu părea cantonată într-o lume mică. Punea umărul la o lume mult mai largă. Să schimbe mentalul colectiv la nivel valoric.

“Truth never damages a cause that is just.”
― Mahatma Gandhi

Într-un fel m-am îndrăgostit, dar nu de ea. Cine să fie ea? Să-ţi ofer câteva indicii mai obiective. Are un nume de o pădure mai mică, iar meseria ei a fost şi a tatălui ei. Are o poziţie de conducere din 2013 într-o instituţie de top. În prezent, e una dintre cele mai puternice femei din România, reuşind în mai puţin de doi ani ceea ce bărbaţii de dinainte n-au reuşit în mulţi ani. Un leadership de excepţie! Se află în fruntea unei instituţii, cu un buget de 22 milioane de euro, aflată astăzi pe primul loc al încrederii în percepţia publică şi printre primele cinci din Uniunea Europeană. Aproape sigur ştii cine este. Cu un buget modest şi cu sprijinul unei echipe mici în raport cu volumul uriaş de muncă obţine rezultate cu un impact cutremurător pentru societatea românească. O societate despre care încep să cred că se află în plin proces de remodelare valorică într-un sens bun pentru noi toţi.

Eu, unul, îi urez, în continuare, succes!