cine vă recomandă?

Am auzit (sau visat?) că experți în științele educației de prin alte state ne vizitează adesea ca să descopere cum izbândesc autoritățile de profil și profesorii noștri să faciliteze nemaipomenitele acrobații, ptiu, performanțe academice.

Școlile noastre academice sunt celebre în Europa pentru capabilitățile lor de a instrui, în special politicieni și membri de partid, cu o nebănuită ușurință și de la mare distanță pe bază de Wi-Fi, probabil, că doar avem cel mai performant internet.

Un articol din Newsweek ne dezvăluie reușitele academice ale unor demnitari de rang înalt. Ei nu sunt impostori, după cum comentează belicos unii și alții, ci sunt patrioți care cu abnegație își pun viața zi de zi în serviciul poporului. Simultan, ei fac (ori au făcut) studii academice, fiind membri în Partidul Studiilor la Distanță, cel mai de notorietate partid din această țară. Nicăieri în altă parte nu putem găsi oameni de o inestimabilă valoare, studenți actuali și foști la prodigioase universități din țară. Considerând doar un singur exemplu, cel al nemaipomenitului Teodorovici, în prezent, ministru de finanțe, ne putem lăuda cu reușita dânsului de a finaliza studii în științe economice simultan cu programul de lucru de la guvern.

Ele nu sunt fabrici de diplome după cum ne spun detractorii lor, invidioși, de altfel, că ei nu sunt capabili de performanțe geniale. De a-și exercita funcția cu normă întreagă și, totodată, de a studia academic, finalizând cu licență, master sau doctorat, după nevoile fiecăruia. Sunt exemple de meritocrație academică unde fiecare primește ce merită.