despre “limba” universului cu un pic de scranteala

 

În următoarele trei zile va avea loc, în oraşul Braşov, un curs cu totul „excepţional”. Două domnişoare cu prenume identice, le suspectez de o rezonanţă co(s)mică, vor preda noţiuni şi tehnici introductive în limbajul luminii şi al mandalelor.

Din mesajul primit prin cabluri cuantice, am aflat cu stupoare că Universul comunică prin geometrie şi matematică, iar mandalele sunt un fel de lentile care permit accesul la matricea universului; o matrice care, ne lămureşte textul, are o reprezentare în ADN pe care creierul o recunoaşte. Ce nu pricepi?

Odată lămuriţi în definiţia limbajului prin care simpaticul Univers ne trimite semnale luminoase, trecem în revistă câteva topici ale cursului, fundamentate pe cercetări de ultimă oră, dar efectuate nu pe planeta Pământ, ci undeva într-o gaură neagră din Galaxia Sombrero.

Primul topic ne va oferi o aprofundată cunoaştere în Şirul lui Fibonacci. Pentru publicul inocent, şirul cu pricina aparţine unui italian din epoca medievală şi deţine un secret bine păstrat, cum altfel, timp de sute de ani. Dar, iată, mâine, dacă faci o excursie la munte, vei afla secretul matematic din spatele mandalelor. Ştiu că mori de curiozitate şi, pentru că sunt un suflet magnanim, îţi ofer un indiciu. Şirul cu pricina are corespondent în natură. 

Urmează noţiuni esenţiale, nimic mai mult, de numerologie, dimensiuni astrale şi codul mandalelor, legătura litere-numere-culori. Mai mult, îţi vor fi predate, draga mea sau dragul meu, noţiuni de neurofiziologie pentru a pricepe mecanismele neuronale activate când lucrezi cu mandale. Prognozez, în cazul participanţilor, o activare mai intensă în ariile vizuale superioare, în lobul temporal stâng, amigdală şi, simultan, o (de)activare slabă în cortexul prefrontal.

O altă topică ne promite învăţarea unor tertipuri de calcul a mandalei. Din câte înţeleg, giumbuşlucul ne va permite calculul unei mandale pentru ziua de naştere. Mă gândesc că ar fi necesară înţelegerii misiunii cosmice în această dimensiune astrală în care timpul trece şi oamenii mor cu tot cu suflet (minte) indiferent de naivitate sau ştiinţă, prostie ori inteligenţă, bogăţie ori sărăcie, compasiune ori egoism şi altele asemenea.

Poţi reţine şi uita restul, că meritul acestui italian, cunoscut ca Leonardo din Pisa sau Fibonacci, este că a introdus în sistemul comercial european sistemul numeric arab, mai flexibil si sofisticat decât cel romanic. Acest sistem de numeraţie permite unora, ca astăzi, după multe secole, să renunţe la suma de 110 euro, dar şi la cele câteva sinapse din lobul frontal, şi să intre în posesia limbajului cu lumini (stroboscopice) şi mandale ce le va îmbogăţi sufletul nemuritor şi uşura buzunarul în favoarea altora, probabil, la fel de inocenţi.