ce ni se arată-n zare?

În fiecare dimineață mă frec la ochi și mă ciupesc sperând să mă trezesc. Nu, e aievea, trăiesc într-un coșmar devenit realitate. În această țară, care și-a obținut democrația (așa fragilă) cu un preț uriaș achitat în decembrie 89 și iunie 90, asistăm de doi încoace la cum un grup de condamnați și anchetați pentru fapte de corupție luptă pentru ”îndreptarea” abuzurilor din justiție. Ai mai auzit, lupul paznic la oi?! Ei mai luptă și cu băncile și companiile străine, care mai nou ne vor răul, bineînțeles. Nu așa ne-a delirat Liviu Dragnea?

Mai există PSD? Unii zic că nu mai există de anul trecut din decembrie, devenind GIO. Exagerează dar cu puțin. După mintea mea, PSD și-a încetat irevocabil existența în ziua de 16 decembrie 2018 (cu puternică semnificație istorică), când Liviu Dragnea și-a lansat pretinsul ”partid” pe orbita unui naționalism ticălos. (De fapt, e o imitație, o caricatură de naționalism). Și are de gând se ne tragă pe toți odată cu el.

Într-un scenariu sumbru urmează o sărăcire masivă, migrație și mai mare, dar și prosperitate doar pentru unii dintre noi care vor deveni tot mai bogați și puternici. Politicile lor adâncesc inegalitățile sociale. De aici încolo, o încântătoare țară se întrevede în zare. Venezuela, here We come! Partidul ”Dragnea” ne-a urcat în tren. Poate scăpăm la îmbarcarea pe vapor? Ne dăm jos la prima?

Întreaga istorie ne dovedește că o ”elită” care își exercită autocratic puterea dă exact o ceapă degerată pe bunăstarea națiunii, meritocrație, libertate, demnitate umană ori egalitate socială. Pentru ei națiunea reprezintă ceva similar cu vaca de muls ori boul care trage la jug. Naționalismul e doar un pretext pentru mârșăviile lor, ușor de ghicit, de altfel. Caută să stoarcă bani (vezi ce taxe pregătesc), având uriașe datorii, de achitat mișmașuri și de împărțit, în continuare, privilegii.

E un joc cu sumă nulă care abia a început. Națiunea va pierde de fiecare dată, ”străinii” și tinerii vor pleca treptat pe alte meleaguri, în timp ce ”elita” câștigă și se întărește. Ea va continua să vândă mirajul poporului suveran, deștept, frumos și prosper prin contrast cu ”străinii” care ne vor răul, deși elita ipocrită se va îmbrăca, va mânca, se va trata medical în țări străine și va călători în mașini luxoase de la străinii huliți. Restul, majoritatea, va sta cu degetu-n gură prins între gingii și va privi la ei. In privința mirajului, tele-viziunile și presa aservite laolaltă cu armata de postaci și troli, care halucinează pe Facebook și jurnale online, au deja o grijă infinită să ne arate lumina… din capul lor. Se cheamă propagandă ca pe vremea comuniștilor. Dacă nu se întâmplă o minune, de anul următor va fi jale și tot mai jale. Poate sunt panicos, cel puțin fricos, și bine ar fi să mă înșel cu sumbra mea profeție.

Îți vine să verși? Eu așa simt de doi ani încoace… de parcă m-am otrăvit. Dar trag speranțe la un alt scenariu. Un scenariu în care partidul lui Dragnea, cu el cu tot, și apendicele Tăriceanu sfârșesc la groapa istoriei. (Poate cu un ocol pe la mititica? Uite, îmi fac și cruce și dau acatiste, zău!). Oricum, tot la groapă vor ajunge mai devreme ori mai târziu, chiar dacă ei nu știu. Sper să fie cât mai devreme. Sunt încă tânăr prin comparație cu dumnealor. Voi jubila.