vox populi, vox dei

Dupa cum merg lucrurile pe scena politica, s-ar parea ca lupta dintre berbec si cele doua gaste va fi castigata de exemplarul incornorat (nu incoronat!). Dar am senzatia, ca lupta va continua,caci berbecul imi pare o fire razbunatoare care va cauta sa ciufuleasca cele doua gaste ca sa le lase fara pene. Asta, deoarece, ca sa doarma bine dupa toata inclestarea, va avea nevoie de pene de gasca in propria perna.

Cuplul prolific in gogomanii cu iz adolescentin (de te-ar umple rasul, daca n-ai trai aici, fiind bine mersi in Africa, in parcul Serengeti, ingrijindu-te de babuini, zebre si girafe) si cei aneantenizati (cu antene) cred ca sufera de o perceptie sociala distorsionata cu tendinte de mistificare a realitatii, considerand chiar si in prezent ca, cei care n-au mers la vot au raspuns boicotului si ca electoratul variaza dupa dorinte si nevoi. Sa gandim putin. Daca 50 % plus 1 dintre cetateni nu merg la vot, sa insemne implicit ca sunt pro TB? Implicatia valida este ca unii dintre cei ne-participanti la vot pot fi pro TB (fiind mai probabil ca si-au exercitat votul decat nu), iar altii nu, deoarece au alte motive. Daca un cetatean nu voteaza la un referendum (care pentru validare are nevoie de cvorum) putem banui ca: fie este indiferent, fie are alte prioritati, este decedat (just for fun!) ori ca in acest fel isi manifesta protestul vizavi de aceasta actiune numita referendum. Iar daca alti cetateni (8,4 mil (?), desi in unele judete prezenta la vot este dubla in raport cu populatia zonei) voteaza pro-demitere, asta nu inseamna cvorum decat poate in cazul unei numaratori preferentiale prin reducerea electoratului pana la un ridicol (al lor!) tragicomic. Dar speranta moare ultima, zice-se. Asa ca spera si ei, decese ocazionale, rapiri de extraterestri, emigrari, disparitii misterioase, caci cine stie… Ma tem ca ratiunea nu mai caracterizeaza mintile inaripatelor si copitatelor antenizate ori neantenizate angajate in lupta pentru putere si bani publici, suprasaturate fiind, de “domnia incornoratului”. Dar sa nu comit pacatul generalizarii. Sper ca doar unii fie cu antene, fie fara, isi inchipuie ca absenta de la referendum a fost un raspuns la “boicotul” berbecesc si ca votul pro-demitere este neaparat un vot reprezentativ pentru populatie al promovarii gastelor in fruntea parcului Zoo.

Poate in perceptia lor focusata pe aneantizare (folosind “antenele”) au mizat pe ideea inchipuita ca fapt real cum ca majoritatea cetatenilor vor sustine actiunea suspendarii “dictatorului” indiferent de costuri.  Unii cetateni gandesc, altii sunt indiferenti preocupati fiind de grijile zilnice si nu cred ca cetateanul roman care gandeste este dispus sa achite orice fel de “facturi” politice. Nu cred ca poate sustine suspendarea unui “dictator” prin actiuni indoielnice in termeni metaforici, de trecere la semafor pe culoarea portocaliu,  si sa accepte instalarea unor personaje cel putin dubioase sub aspectul integritatii morale si psihologice cu, poate, o chiar mai mare aviditate de putere ori, probabil, doar naucite de puterea si oportunitatile asociate functiei publice la nivel de stat.