Values In Action (modul extensiv la cursul abc)

farul valueTrec zile, săptămâni şi ani, dar nu ştii de ce merită să trăieşti? Poţi declara public că viaţa ta e valoroasă? Ştii care sunt acele valori? Te ghidezi sincer după ele? Valoarea e o resursă motivaţională; un reper în virtutea căruia alegi un drum sau altul; un ghid care te ajută să nu rătăceşti prin meandrele existenţei. O viaţă sănătoasă, împlinită şi bogată sau spirituală depinde de valorile manifestate în acţiunile tale zilnice.

Morala incita pasiuni şi produce sau previne acţiuni. Raţiunea, de una singură, e complet impotentă în această privinţă. De aceea, principiile morale nu sunt concluziile raţiunilor noastre. (David Hume)

Într-un modul extensiv al cursului abc, îţi propun o „hartă” a valorilor în acţiune. Va fi harta ta şi drumul tău. Îţi voi pune la dispoziţie instrumentele necesare creării acestei hărţi cu valori. Dar nu vei rămâne pe sau în hartă. Vei aduce “la viaţă” valorile tale. Iar pentru că valorile te conectează cu ceilalţi, cu lumea şi natura, viaţa ta ar putea căpăta o calitate transcendentă.

Acest modul intitulat VIA (Values In Action) anticipează, cumva, cursul MAP ce va debuta din toamna acestui an. Modulul VIA (cred că unic în România) are un preţ promoţional şi e alcătuit din cinci sesiuni în luna iunie-iulie (prima sesiune va fi pe 30 iunie). Pentru mai multe detalii sau dacă vrei să te înscrii, îmi poţi scrie din acest moment pe adresa de la pagina contact.

Atenţie! Modulul VIA e bazat pe practica mindfulness şi tehnici corporale light (pentru începători). Nu vom înţepeni în scaune sau fotolii, contribuind la durerile intervertebrale, ci vom lucra cu corpul (şi mintea simultan) cel puţin 50 % din timpul unei sesiuni (2 h).