o altfel de scoala

Draga cititoare/cititorule,

O pocnitoare mi-a bubuit de curand inlantrul cutiei craniene. Din fericire nu mi-a afectat arahnoida, iar duramaterul a ramas la locul lui. Nu e cazul sa ma suspectezi de deliruri halucinatorii. Nu sunt autorul pocnelii, poate doar din degete, avand drept cauza pocnitoarea plasata la fix undeva in sinapsele din lobul frontal. Ca sa ies din zona obscurantismelor pedante, am in plan un curs pentru tine si, de aceea, am nevoie sa ma consult cu tine, caci ce este profesorul fara student? Un nimeni. Profesorul luat de unu’ singur nu are niciun sens. Pot comunica cu peretii, eu singur aici, postand ce-mi trosneste prin cap, dupa cum se plimba furtunile electrice prin creier, insa mai interesant este sa se potriveasca cu nevoile tale intelectuale. Date fiind doua entitati sau roluri, profesor – elev, care interactioneaza, atunci cred eu ca merita ca fiecare sa investeasca in aceasta relatie. Altfel zis, sa incerce fiecare sa-si clarifice si sa raspunda unor cerinte (nevoi) intelectuale.

Asadar, in situatia ipotetica in care eu sustin un curs online pe acest blog si tu iti doresti sa-mi devii student(a), ce fel de tematica te-ar atrage? Desi sufar de curiozitate diversificata pana aproape de imprastiere mixata cu lene ancestrala, nu pot sustine orice fel de curs. Ma simt flatat ca te gandesti la mine in acest fel, aproape divin. (evident, ma autoflatez!). Nefiind zeu, o spun cu parere de rau, si nici macar un posesor de sufletel nemuritor, cel putin dupa ultimile analize (rationale!), pot sustine unele cursuri doar din sfera atat de generoasa si variata a psihologiei si disciplinelor conexe cu urmatoarea mentiune: parapsihologia si astrologia nu au o legatura (in sens de discipline stiintifice) cu psihologia, chiar daca numele lor contin un “logos”. M-as putea avanta chiar si in domeniile fascinante ale biologiei evolutioniste, antropologiei culturale, epistemologiei, neurostiintelor cognitive, filosofiei morale. Imi fac publicitate, te-ai prins si, poate, ca in orice fel de publicitate, exagerez.

Dar sa ma opresc totusi, nu cumva sa frizez ridicolul si sa starnesc hazul, iar tu sa ma iei drept un caraghios gargaragiu. Nu, nu, nu am tras absolut nimic pe nas si nici prin altemetode. Ma tin departe de multe atractii recreationale pe baza de substante. Desi nu stiu cat o sa mai rezist tentatiei de a-l halucina in vivo, alaturi de multi colegi de breasla, pe Stanica (Stanislav Grof, “pionierul cercetarilor in starile de constiinta modificata”), cu ajutorul unor ciupercute necesare imersarii sincrone in oceanul constiintei cosmice (urmeaza o conferinta).

Acum, serios, daca nu m-am facut inteles, intentionez sa sustin un curs pe acest blog.

Despre ce anume ti-ai dori sa fie acest curs? 

Astept cu nerabdare raspunsurile si sugestiile tale pe adresa: sseramis[at]yahoo.com.