neobișnuitul fenomen al analfamentarilor

Nu poți trece de acest sfârșit de săptămână fără a lectura savurosul articol al lui Radu Paraschivescu din seria paraschivenia săptămânii. Ba sigur că poți dar, zău, ar fi o pierdere.

Vei descoperi că (prea) mulți dintre parlamentarii acestei țări dispun de puteri paranormale cel puțin comparabile cu ale tribului Mayoruna. Se pare că astfel de puteri au legătură cu educația, deoarece 40% dintre dumnealor sunt analfabeți funcțional, adică oameni care știu să citească, dar nu pricep ce anume citesc. Trebuie să fie ceva tare defect cu societatea românească dacă asemenea indivizi ajung legiuitori. Oare am comis un anti-românism, dragi analfamentari?

Am presimțirea că vei citi și plânge cu sughițuri amestecate cu icnete de râs nervos. Aceștia formează grupul majoritar care a validat infamele modificări pe legile justiției, ca să vezi mârșăvie, în numele unei justiții libere. Zău că îmi vine s-o iau la sănătoasa… undeva în jungla amazoniană. M-aș simți mai în siguranță în preajma unor jivine din junglă.

Lectură plăcută!