mini-cursuri ”siropoase” (doar pentru cititorii ”bogați”)

Zilele astea m-a fulgerat o idee năstrușnică. Să public pe acest blog o serie de articole săptămânale dedicate unei psihologii practice, din aceea de-ți oferă strategii și unelte inteligente pentru o viață sănătoasă. Aceste articole, numite mini-cursuri, vor alcătui un curs de psihologie științifică aplicată vieții moderne.

Te asigur că aceste mini-cursuri nu vor semăna cu cele de la facultate. Doamne ferește! Nu vor fi nici lipsite de substanță și nici cu idei speculative și fără referințe. Bine, vor mai fi și din astea, însă te voi avertiza. Vor fi scurte documente „siropoase” care te-ar putea ajuta la creșterea glicemiei cognitive, adică să gândești diferit, mai inteligent, sau, odată aplicate, să poți face o schimbare în atitudine sau în imaginea de ansamblu asupra vieții tale.

Voi publica unul sau două pe săptămână, însă nu la liber, ci conform următoarei proceduri. Odată publicat, mini-cursul va rămâne ”la liber” max. 24 ore. Ulterior, va trece sub cheie când va putea fi accesat doar cu parola trimisă de mine la cererea cititorului (via email). Cu o condiție pecuniară care vine în două variante. Varianta A în care achiți cu titlul de donație 5 euro pe un mini-curs sau varianta B în care achiți 12 euro pentru patru mini-cursuri. Evident, dreptul de autor îmi aparține și mi-ar plăcea ca textele să nu-mi fie copiate, ci preluate cu ghilimele și cu sursa indicată. In schimb, ideile sunt libere să zboare într-o formulă personală. Asemenea articole, doar că nu purtau numele de ”mini-curs”, au fost deja publicate. Motiv pentru care, ele trec treptat sub cheie sau vor fi retrase de pe blog.

Să recapitulăm procedura. Un mini-curs va sta publicat ”la liber” într-o fereastră de 12-24 ore. Apoi, urmează un perete cu parolă. Mini-cursul va fi accesibil dacă îmi soliciți via email parola lui. Înainte de a-ți trimite parola, îți scriu contul și tu achiți suma. Verific și îți trimit parola.

E de la sine înțeles de ce am introdus un cost, de altfel, sume modice dacă există o curiozitate autentică. Ce înseamnă în varianta B, 3 eu/mini-curs?! Nici măcar un pachet de țigări. Preferi țigările?

Investesc efort, atenție și timp ca să scriu mini-cursuri inteligibile unui public larg (dar nu mediocru), consumator de informație psihologică de calitate (din aceea verificată printr-un demers științific autentic).

Și mai e ceva. Nu știu când voi publica, deoarece nu reușesc să mă descurc cu programul zilnic. Tot ceea ce știu e că nu va trece săptămâna fără un mini-curs publicat. Cât va dura? Nici asta nu stiu, intrucât, da, am carențe grave la planificare. Dar ce te burzuluiești?! Nu poți tolera imprevizibilul? Spontaneitatea?

Primul mini-curs va fi publicat curând.