(i)rational si, totusi, (i)rational

Daca nu esti o fiinta celesta cu aspiratii cosmice de integrare in absolut, atunci esti la curent cu situatia dubioasa a presedintelui rus intercalat, cumva, intre militantii pro-rusi si armata ucraineana si, astfel, intre marea Rusie si EU plus US. Fără a intra eu in detalii, ne-fiind un expert in geopolitica, ii dau cuvantul lui domnului Serban Cioculescu, cercetator stiintific in domeniul studiilor de securitate.

Vei gasi in acest articol o radiografie a momentului Vladimir Putin realizata din multiple perspective (istorica, politica, psihologica) care merita a fi lecturata cu atentie. Insa, iti sugerez sa ai in vedere urmatorul amendament. Poti sari cu gratie peste paragraful de orientare psihanalitica conform ideilor unui profesor belgian de psihologie politica. Pierzi clipe pretioase.

In rest, in ce masura (i)rationalul este (i)rational in faldurile corticale ale presedintelui rus sau cat de in contact este cu realitatea, dupa cum il suspecteaza Angela Merkel, sper sa nu aflam cand nu e prea tarziu. Mai sper ca derapajul politic (probabil si psihologic) sa se incheie curand, desi ma tem ca nu se va intampla asta. Nu ma pot abtine sa nu-l privesc pe acest personaj dintr-o perspectiva clinica.