”Îndrăznește să crezi!”

Europa Fm a făcut un simplu experiment. Este despre cum s-a degradat puterea de cumpărare și implicit nivelul de trai al cetățeanului obișnuit. Despre experiment poți citi aici, așa că nu văd niciun rost să-l reiau.

Însă, preiau rezultatul final. Un același coș de cumpărături din același hypermarket (controlul variabilelor) costă în februarie anul curent cu 50% mai mult comparativ cu acela de acum doi ani. Vai, dar n-au fost mărite salariile?! Ba da. Și cum vine asta? Direct în scăfârlie!

Hypermarketurile au complotat și s-au înțeles să crească artificial prețurile. După cum și băncile manevrează Robotul, pardon, roborul, un fel de terorist ce terorizează creditele românilor. A, nu, e un experiment aranjat. S-au înțeles cu respectivul hypermarket.

Nu așa e retorica pesedistă? Sunt un exagerat, că nu-i nicio retorică, ci doar dejecție. Pesedeaua-aldistă nu pricepe că viața-i complexă și are multiple aspecte… interconectate. Doar că dânsa, de-o rară genialitate, creează arbitrar propriile ei legături… de usturoi. Oamenii lor, genii rare în mai toate domeniile, stau adunați în mușuroi și pritocesc economia țării în timp ce se luptă cu străinii, securiștii, cu statul paralel, cu băncile și robotul, cursul valutar și bugetul, cu toată lumea care conspiră contra misiunii lor mesianice. Ei, mânați în luptă de un infinit patriotism, ne apără pe noi românii de dușmanii nației.

Dar, am impresia, că cei mai mulți dintre noi nu vrem. Nu vrem să fim apărați. Dușmanii lor nu sunt ai noștri, dintr-un simplu motiv. Sunt imaginari. Caraghios, nu crezi?