în doliu

Nu e doar despre oameni. E despre un principiu: independența justiției. Până mai ieri, România nu-l respecta decât parțial, cu multă confuzie. Dar de acum încolo, ne putem pregăti de îngropăciunea dânsului. Și odată cu el, a democrației. 

Groapa i-a fost amenajată cu obstinație de ministrul ”justiției”, o creatură ”cipată” neural după chipul și asemănarea cu sinistra Jivină. Alături de dânsa, alte șase vietăți nevertebrate din CCR i-au dat lovitura de grație prin comandă directă. Am rămas siderat de cum această Curte a dat un ordin președintelui. În ce fel de stat se cred aceste sinistre creaturi? Acest ordin deschide ușa către politizarea justiției și ștergerea oricărei urme de independență. Cine are pârghiile puterii într-un stat, dar și justiția, se cheamă că a ajuns conducătorul suprem, el și elita lui. Noi toți ceilalți vom sta sub ei. Vom continua să ne trăim viețile ca și până acum, dar cu o diferență majoră. Va pluti în aer și doar unii dintre noi o vor simți, pentru că ceilalți, cei mai mulți, vor fi prea obosiți ori flămânzi ca s-o simtă, după cum se întâmplă și în prezent. O foarte mare parte din populație pare inconștientă de groapa căscată la picioarele ei.

Îți imaginezi ce instituții slabe avem în țară dacă o așa sinistră jivină a reușit să se cocoațe în vârful lanțului trofic? Realizezi ce fel de oameni populează aceste slabe instituții? Cei mai mulți sunt slugarnici și fără coloană. Și totuși, sper că mai există oameni cu tărie de caracter care pot discerne între bine și rău. Pentru că mulți au ajuns incapabili după grosolana manipulare mediatică via A3 și RTV, tele-viziunile aneantizării valorilor de orice fel.

Jivina la care mă refer e o căpușă. S-a înfipt sub piele și suge sângele acestei nații (cât a mai rămas din ea). Dar, te asigur, ca orice căpușă, care se hrănește până se umflă, o să cadă în curând, gândesc având în minte pronunțarea unei sentințe cu condamnare. Probabil e wishful thinking. Zău că nu-mi vine a crede ochii și urechile. Încă mai sper că e doar un vis urât din care urmează să mă trezesc curând.