hotărâți să facă o treabă mare și bună

Grupul parlamentar majoritar PSD-ALDE-UDMR pare determinat cu adevărat să construiască pentru generațiile viitoare o Românie Mare. Dumnealor pritocesc cu grijă la legile justiției (și nu doar), căci vor să transpună Directiva Europeană. Modificările propuse și aproape gata de promulgare ”sunt bune” pentru societatea românească, după cum ne asigură dânșii.

Ele nu sunt create ca să-i protejeze pe ei de anchetele procurorilor incompetenți. Nuuu, ele protejează cetățenii de abuzurile polițiștilor și procurorilor incompetenți. Ai văzut și tu în câte cazuri au anchetat și trimis în judecată pe nedrept oameni serioși și cinstiți. Ca să înțelegi cum funcționează ancheta penală pe noile amendamente, îți ofer un exemplu, probabil, redundant. Știi și tu, măcar din filme, că dumnealor obișnuiesc să organizeze câte un flagrant și să-l înregistreze audio, poate chiar video, ca probă incriminatorie în dosarul penal. Într-un asemenea flagrant, deoarece polițaii pot confunda infractorul cu vânzătorul de la chioșcul de ziare, cu paznicul din parcare ori cu vreun taximetrist rătăcit, proba înregistrării de orice fel nu mai e probă valabilă pentru acuzare.

Vedem că magistrații protestează și ei, fiindcă nici măcar ei nu înțeleg de ce amendamentele sunt bune. Pe bună dreptate, nici membrii PSD nu înțeleg protestul lor, ceea ce nu mă miră privind la noblețea lor divină. Probabil privesc unde nu trebuie că mai degrabă IQ-ul lor e divin de-mi vine să leșin. De aceea, CEO-ul de partid îi îndemna pe magistrați să studieze cu atenție acele amendamente, căci ele sunt bune pentru societatea noastră. Ce-o fi așa greu de priceput? Dacă dânsul repetă în neștire ideea de bază, ne putem aștepta ca până și acești magistrați, mai bătuți în cap, să priceapă că sunt pe bune.

Pare o problemă de comunicare pe undeva din moment ce sunt bune. Nici studenții de la Drept, mai tineri și cu mintea iute, care au ieșit să protesteze, nu înțeleg că sunt bune. Dar știm ce se întâmplă cu ei. N-au discernământ în așa finețuri legislative precum domnii Iordache și Nicolicea, care au făcut stângul, pardon, Dreptul din pix, scriu gurile rele.

Cât despre protestatari, ei nu înțeleg cum vine treaba (mare) de câteva săptămâni. Sau nu vor să înțeleagă urmărind agenda ascunsă a Statului Paralel și Ilegitim? Vedem clar că aceia, care nu înțeleg și mai și protestează, demonstrează fie rea voință, fie ignoranță ca să nu zicem prostie. Ceilalți, care pricep că amendamentele sunt bune, nu ies în stradă la golăneală, demonstrând inteligență și responsabilitate pe timpul consumului unor floricele de porumb la schimb cu semințe coapte cu sare.

Restul, compus din două categorii, adică atât răuvoitorii, cât și ignoranții fac probabil (exprimare precaută, da?) parte din Statul Paralel. Și câți sunt ei? Ne uităm pe stradă și nu vedem decât câteva sute ici-colo! Or, grupul parlamentar majoritar e ales de popor. Ca să facă treabă mare și bună, în luna iulie au avut grijă să-și voteze creșteri de lefuri și pensii. Dar n-au uitat de popor înainte de justiție. Vor crește remunerațiile la bugetari și asistați sociali ca să poată acoperi… lipsa cauzată de ”revoluția” fiscală. Dar și altceva, cum ar fi niscaiva modificări de legi ce pot limita ”abuzurile” unor procurori ”incompetenți”? Mai greșesc oamenii, dar chiar așa să ancheteze orice și pe oricine fără niciun pic de rușine?!

Contează că în acest maraton al modificărilor, ei faultează orice anchetă penală? Deloc. Dacă n-ai înțeles, dânșii protejează cetățenii de rând prin aceste modificări bune! Nu oricine te protejează, cetățene! Așa că nici concetățenii nu vor mai striga la ei că sunt niște derbedei. Ghinion (sau noroc, depinde de perspectivă) că există și concetățeni de ne-rând care refuză să fie ”cumpărați” în avans. Alături de ei, avem și cetățenii din mediul privat. Aceștia nu pot fi cumpărați și reduși la tăcere și pasivitate. Dar pot fi ignorați și incluși în ”statul paralel”? Sigur, mai ales că sunt și mai puțini procentual. Ba mai mult, de acum încolo și managerii companiilor de stat sunt aproape gata să fie numiți politic că ”ne-am săturat de directoriate corporatiste, mama lor de șnapani care ne lasă fără bani!”, parcă aud niște voci. Vreo sută de băieți și fete (lista de așteptare la festinul pe bani publici) plus rudele lor sunt pregătiți să intre pe funcțiile de conducere ale companiilor de stat.

Cât despre prioritățile urgente, de care ne-a tot amintit premierul klingonian Tudh Hossee, ele sunt în plan, dar nu în planul următorului an, fiindcă banii au fost investiți deja în tăcerea pasivă a unor bugetari și asistați social. Ai mai auzit de îndemnuri la protest din partea sindicatelor?

Și dacă vrem autostrăzi, să ni le facem singuri. Da, deoarece Aleșii poporului au de gând să circule cu elicoptere personale. Iar cine e cuminte și votează, ce e de votat acolo în Parlamentul lor, va primi de la Moș Crăciun wearables cu funcție de teleportare. Păi, vrei să fie faultați de soroșiști și corporatiști bezmetici care se aruncă din toate părțile pe mașinile lor negre?

Obișnuiești să ieși în stradă ca să protestezi? Ce altceva poți face? Înțeleg că nu vrei să fii unul dintre cetățenii inteligenți care înțeleg acest simplu fapt: ele sunt bune. Glumim noi, dar mă tem că Oligarhia, cu față democratică și hâdă, e doar la un pas (sau câteva zile) distanță.