e rău de tot

Acest text e un apel la solidaritate. Îți scriu ca să te implici. Cum și în ce măsură depinde de tine. Însă, e complicitate dacă aștepți pasiv… ce? Vreo minune? Dacă trec acele modificări la Codurile Penale, ajungem rău de tot. Nu subestima impactul social după cum fac jivinele sinistre care le-au elaborat și votat cu dedicație. Probabil crezi că sufăr de un simț al dramatismului și exagerez. Deloc.

Și, atenție, ele au trecut deja, deoarece avem o majoritate parlamentară ticăloasă. Deși, ticăloșia e un epitet prea lejer prin care s-o definim. Mulțumită ei ne putem pregăti pentru Penalistan sau societatea românească a infractorilor mici și mari. Explicațiile pe înțelesul tuturor, dar și o posibilitate de implicare, se află aici. Îți reamintesc și de campania ”fără penali” în funcții publice. Bazele Penalistan-ului au fost puse deja de doi infractori care continuă să sfideze decența ca înalți demnitari ai statului român. De altfel, Parlamentul României (majoritatea) concurează la corupție cu președintele filipinez, un ticălos pur-sânge sau o personalitate psihopată. Despre ce poate fi capabil acest individ poți afla detalii aici.

Dacă acele modificări trec, mai sunt ceva șanse să nu pe motive de ne-constituționalitate, România va deveni o țară ne-frecventabilă. Corupția va fi ajunge la un nivel fără precedent, la fel infracționalitatea, în general, dar și migrația (câtă vreme granițele rămân libere). Bunăstarea socială și economică, așa precară cum este, se va face praf și pulbere mai repede decât crezi. Nu, nu seamănă cu Polonia, Ungaria sau Turcia. În România, spre deosebire de cele trei țări cu care tot insistă unii se ne compare, aproape jumătate din populație se află la nivel de sărăcie fără ajutoare sociale.

În scenariul cel mai rău vom trăi și mai săraci într-un stat nesigur și, evident, cleptocratic, unde o elită de analfabeți, ticăloși și inculți ne va dicta viața de zi cu zi și minți că o ducem foarte bine. Atunci va fi prea târziu.