banchetul (un pic și al lui Platon)

Aseară a fost banchet, nu fără amăreala că multor conaționali din Diaspora le-a fost îngrădit, din nou, dreptul la vot. Pare cu intenție vădită. Cine, pripășit prin alte țări, mai votează, astăzi, cu o ”jivină” politică retrogradă și cu apucături totalitare?! Și cunoaștem de ce e capabilă această jivină.

Nici până astăzi nu m-am împăcat cu faptul că în fruntea unui partid și a statului pot sta inși condamnați penal. Brațul justiției a fost suficient de lung ca să-l înhațe pe unul dintre ei, cel mai periculos. Dintr-o dată am simțit că parcă respir mai ușor. Iubesc libertatea… responsabilă. Amenințată fiind, simțeam că mă sufoc.

Am sărbătorit, bineînțeles, reașezarea acestei țări pe drumul democratic și european (aproape un pleonasm). Până mai ieri, niscaiva jivine sinistre au rătăcit-o pe miriște, amăgindu-se că au scos-o din noroaie. Ce-i mai tragicomic e că insistă cu rătăcirea. Groupthink. Sau, într-o exprimare răutăcioasă, asistăm la consecvența prostului, că cea psihopatului s-a încheiat.